Behang instructies

Betover je kamer in een handomdraai.

Wat heb je nodig

Materiaal:

  • FloFlow vliesbehang
  • Behanglijm voor vliesbehang (wij adviseren Perfax Roll-on)

Gereedschap:

  • Rolmaat
  • Potlood
  • Waterpas
  • Behangroller & kwast
  • Behangspatel
  • Breekmes
  • Spons of doek

Voorbereiding

Zorg ervoor dat de muur die je gaat behangen schoon, glad, vetvrij en egaal van kleur is. verwijder eventueel oud behang, vul gaatjes en schuur oneffenheden glad. Heb je een nieuwbouw huis of is je muur net gestuct behandel de muur dan voor met een primer. Verwijder indien nodig afdekplaatjes van stopcontacten en/of schakelaars en schakel de elecktra uit. Zorg dat je behangt met een kamertempratuur van ± 18-20 graden hiermee voorkom je eventuele krimp en openstaande naden.

Tip: Heb je donker behang en een lichte muur. verf de muur dan in een bijpassende kleur. Hierdoor vallen naden minder op. Voor licht behang een lichte muur

Behangen

Maak de behanglijm aan volgens verpakking. Smeer voor de eerste baan ± 1,5 baan breed de muur in, gebruik hiervoor de roller, voor de delen waar de roller niet bij kan gebruik je de kwast. 

Begin links boven van de muur en zet je eerste baan gelijk met je loodlijn zodat deze netjes recht hangt. Geef je behang boven en onder wat overlap. Verwijder lucht blaasjes met de behangspatel werk hierbij altijd van binnen naar buiten. Snij het teveel aan behang af met een scherp breekmes. Om dit netjes recht te doen kan je gebruik maken van je behangspatel of een metalen liniaal 

Voor de tweede baan doe je hetzelfde als bij de eerste. De banen dienen tegen elkaar aangeplakt te worden zonder overlap (stotend). Mocht er lijm op het behang komen verwijder deze meteen door voorzichtig te deppen met een spons of doek en lauw water.

Laat het behang minimaal 24 uur rustig drogen op kamer tempratuur.

Loodlijn

Muren en kozijnen zijn niet altijd recht. Om te voorkomen dat het behang schuin op de muur beland teken je met een potlood een verticale loodlijn op 48 cm van de linker muur. Gebruik hiervoor een waterpas.

Banen knippen

Knip de stroken los van elkaar op de aangegeven stippellijn. Alle banen behang zijn genummerd. Zorg dat je altijd de juiste volgorde aanhoud en de pijltjes naar boven wijzen. let op! Baan 2 en 4 staan in omgedraaide richting.

Bewonder het resultaat.

Wij bewonderen deze graag met je mee. Deel je het resultaat op je social media vergeet ons dan niet te taggen. @FloFlowWalls #floflowwalls

Contact